Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=10141154

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=36070

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online lub do ściągnięcia

słowny opis formy

Ebook w formie pliku pdf. Zawiera wskazówki dotyczące diety w chorobach demielinizacyjnych oraz przykładowe przepisy kulinarne.
Zawartość

zawartość podstawowa

Tekst (do odczytu wzrokowego)
Korzystanie z publikacji
nieograniczone

Opis bibliograficzny

Tytuł
Neurofood Book
Podtytuł
Dla zainteresowanych zdrową dietą oraz osób z chorobami demielinizacyjnymi, w tym ze stwardnieniem rozsianym.
Rocznik
2020
Tom
1
Twórca

autor

Czernichowska-Kotiuszko, Małgorzata
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Lublin
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

Neuratelier

pełna nazwa wydawcy

Data

data wydania

2020-07-21

data upublicznienia metadanych

2020-07-11

Opis marketingowy

Spis treści

00.Wstęp
01.Co to jest stwardnienie rozsiane? Etiologia.
02.Jak dieta wpływa na SM?
03.Niedożywienie a układ odpornościowy.
04.Na jakie produkty stawiać w diecie.
05.Jakich produktów w diecie unikać.
06.Przepisy.
06.1 Grzanki z serem mozarella i zielonym pesto.
06.2 Zielone pesto z bazylii
06.3 Grzanki z awokado i rzodkiewką.
06.4 Twarożek ze śmietaną i dodatkami
06.5 Owsianka z mango i sokiem z limonki
06.6 Płatki owsiane z jeżynami
06.7 Jogurtowe naleśniki z owocami
06.8 Kurczak w mleczku kokosowym z cukinią i kaszą bulgur
06.9 Łosoś z ziemniakami w mundurkach oraz salsą
06.10 Ryba w papilocie
06.11 Sola w sosie cytrynowym
06.12 Zupa pomidorowa
06.13 Francuska zupa warzywna - pistou
06.14 Pikantny kurczak z czerwonym ryżem
06.15 Serowo-ziemniaczane gniazdka
06.16 Jajka w kokilkach
06.17 Pasta z makreli z jajkiem i twarożkiem
06.18 Szukszuka
06.19 Hummus
06.20 Hummus paprykowy
06.21 Tarta grejpfrutowa z pikantną bezą

Tekst promocyjny

To poradnik, celem którego jest promowanie wiedzy, jak ważnym elementem w naszym życiu jest odpowiednia dieta. A także zmotywowanie do wprowadzenia zmian w stylu życia.
Chcesz utrzymać dobry stan zdrowia i zapobiec rozwojowi chorób przewlekłych?
Sprawdź jakie są wyniki kilkudziesięciu obserwacji i licznych badań naukowych dotyczące prawidłowej diety. Przepisy wprowadzą do Twojej kuchni nowe smaki i zapachy.

Nota biograficzna

Małgorzata Czernichowska-Kotiuszko lekarz, neurolog z wieloletnim doświadczeniem klinicznym. Pracuje w Oddziale Neurologii jednego ze szpitali w Lublinie. W pracy stawia na profilaktykę i edukację pacjenta. Autorka bloga medycznego neuratelier.pl Prowadzi konto na instagramie @dr_gosiablondbond Miłośniczka zwierząt, w tym kotów brytyjskich. Właścicielka kota Bognera.
Dystrybutor/Dystrybutorzy

Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Małgorzata Czernichowska-Kotiuszko

NIP 7122262414
email gczernichowska@wp.pl
Dostępna u dystrybutora Tak

Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej

Poradniki i przewodniki

Temat

Dieta w chorobach przewlekłych, w tym demielinizacyjnych.
Status/dostępność

Status wydawniczy

Publikacja dostępna

Dostępność w handlu

Publikacja dostępna
Cena

cena brutto

69 PLN

stawka VAT

5 %