Kontrast
Czcionka:
Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN
Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=10219272
Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=36756
Opis fizyczny
forma podstawowa
Forma produktu
zawartość podstawowa
zawartość dodatkowa
całkowita liczba stron publikacji elektronicznej z okładką włącznie
wielkość pliku
Opis bibliograficzny
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
autor
redaktor
redaktor
redaktor
autor okładki lub reprodukowanego dzieła
autor pomysłu
autor projektu graficznego
typ wydania
numer wydania
opis typu wydania
miejsce wydania
język publikacji
imprint
pełna nazwa wydawcy
data wydania
data upublicznienia metadanych
Opis marketingowy
Spis treści
JAK KORZYSTAĆ Z KSIĄŻKI?
GRECJA
KOTLECIKI Z CUKINII
ROLADKI Z BAKŁAŻANA
KOTLECIKI Z FETĄ I OUZO
TZATZIKI
DAKOS
MAŁŻE DUSZONE
CHORWACJA
ISTARSKA SUPA
SALATA OD HOBOTNICE
BAKALAR NA BIJELO
ISTARSKA MANEŠTRA
ĆEVAPI
WŁOCHY
PANZANELLA TOSCANA
PAPPA AL POMODORO
PANE FRATTAU
SPAGHETTI ALLA BOTARGA
SPAGHETTI ALL’AMATRICIANA
SALTIMBOCCA ALLA ROMANA
FRANCJA
SOUPE À L’OIGNON
ENDIVES AU JAMBON
QUICHE LORRAINE
CASSOULET
COQ AU VIN
HISZPANIA
ENSALADA MALAGUEÑA
SALMOREJO
ALBÓNDIGAS EN SALSA
TORTILLA ESPAÑOLA
MARMITAKO
PAELLA DE MARISCO
PORTUGALIA
CALDO VERDE
CATAPLANA ALGARVIA
BACALHAU À BRÁS
POLVO À LAGAREIRO
ESPADA PRETA COM BANANA
ESPETADA
SZKOCJA
WHISKY PORRIDGE
CULLEN SKINK
MACARONI CHEESE
FISH IN GIN & TONIC BATTER WITH CHIPS AND MUSHY PEAS
FISH PIE
MEKSYK
CHILAQUILES
GUACAMOLE
SOPA AZTECA
QUESADILLAS Z KWIATEM CUKINII I ZIELONYM SOSEM
PESCADO A LA VERACRUZANA
KURCZAK W SOSIE MOLE POBLANO
KUBA
CHICHARRITAS
TAMAL EN CAZUELA
ARROZ CONGRÍ
ENCHILADO DE CAMARONES
ROPA VIEJA
KOLUMBIA
AREPAS CON HUEVOS PERICOS
CALDO DE PAPA
AJIACO BOGOTANO
FRIJOLES
TRUCHA CON PATACONES
CHILE
CEVICHE CHILENO
EMPANADAS DE PINO
PASTEL DE PAPAS
CAZUELA DE VACUNO
CURANTO EN OLLA
JAPONIA
SAŁATKA Z WODOROSTÓW WAKAME, OGÓRKA I KRABA
LEKKA ZUPKA Z KURCZAKA I BENINKAZY SZORSTKIEJ
KARAAGE
GYOZA
KURCZAK TERIYAKI
INDONEZJA
SATE LILIT
TEMPEH MANIS
SOTO AYAM
TUNA SAMBAL MATAH
NASI GORENG
SRI LANKA
POL ROTI LUNUMIRIS
ELEWALU ROLLS
ELAVALU BAT
ISSO CURRY
KUKULMAS DEVILLED
POLSka
BRYJKA PODHALAŃSKA
CHŁODNIK Z BOTWINKI
CYMES
PYZY TRADYCYJNE
KARP NA SZARO
PODZIĘKOWANIA
INDEKS POTRAW
SPIS AUTORÓW
Tekst promocyjny
Ale mamy na to radę!
Prezentujemy:
WYJĄTKOWY KULINARNY E-BOOK “W 80 POTRAW DOOKOŁA ŚWIATA” STWORZONY PRZEZ 28 PRZEWODNIKÓW Z 15 KRAJÓW.
Niezwykła gastronomiczna przygoda z Przewodnikami bez Granic, dzięki której odkryjecie jak przyrządzić lokalne dania, aby poczuć autentyczne regionalne smaki.
Chcemy się podzielić doświadczeniem kulinarnym, jakie zdobywaliśmy przez lata w krajach, które ze względu na pracę i pasję stały się naszym domem.
W naszym e-booku kulinarnym przedstawiamy przepisy dokładnie w takiej postaci, w jakiej przekazali je nam mieszkańcy krajów, których kuchnia stała się również naszą.
Wyruszcie z nami w fascynującą podróż w 80 potraw dookoła świata!
Co znajdziecie w ebooku?
80 szczegółowych przepisów z 15 krajów.
Dzięki nim nauczycie się przygotowywać potrawy tak jak gotują je miejscowi.
Ciekawostki kulinarne.
Odkryjecie kulturę gastronomiczną, anegdoty i jedzeniowe zwyczaje z różnych zakątków świata.
Liczne podpowiedzi od przewodników.
Ułatwią Wam one zrozumienie sekretów i wariacji danej potrawy, dzięki licznym praktycznym wskazówkom.
Co nas wyróżnia?
Unikatowe materiały audiowizualne
Przygotowaliśmy dla Was pomocne zdjęcia i filmiki.
Zajrzycie do naszych kuchni, a będziecie mieli okazję podpatrzeć, jak gotujemy.
Zdradzamy adresy naszych ulubionych knajpek
Dodatkowy opis
fragment
Lektura „W 80 dni dookoła świata” Juliusza Verne'a jeszcze w dzieciństwie rozbudziła w wielu z nas chęć podróżowania. Marzenia o dalekich lądach i odmiennych kulturach pojawiają się często właśnie w młodych latach. Bywa i tak, że pozostają z nami na zawsze. Wszystko zaczyna się od nieśmiałego marzenia o podróży, które powoli się rozwija, nabierając coraz wyraźniejszych kształtów. Potem następuje realizacja planów – podróż, w trakcie której zapadają nam w pamięć miejsca, ludzie, dźwięki, zapachy i smaki. Po powrocie do domu pozostaje nam już tylko doświadczenie i wspomnienie, a z czasem pojawia się tęsknota za tymi niezwykłymi przeżyciami. O ile widoki – piękne monumenty, twarze napotkanych ludzi – oraz dźwięki miejsc łatwo jest odtworzyć dzięki zdjęciom czy nagraniom, o tyle powrót do smaków z podróży nie jest już tak łatwy do osiągnięcia. Usilne poszukiwania nie przynoszą nieraz oczekiwanych rezultatów, a tymczasem chęć przywołania oryginalnych wrażeń smakowych nie słabnie…
E-book kulinarny „W 80 potraw dookoła świata” powstał z potrzeby gotowania lokalnych dań i odtwarzania ich oryginalnych smaków przez naszych turystów i miłośników kuchni krajów, w których jesteśmy przewodnikami. Poprzez tę publikację chcemy zaprezentować Wam potrawy odzwierciedlające kuchnie regionów bliskich naszym sercom. Chcemy się podzielić doświadczeniem kulinarnym, jakie zdobywaliśmy przez lata w krajach, które ze względu na naszą pracę i pasję stały się naszym drugim – a nieraz i docelowym – domem. Dwudziestu ośmiu przewodników i pasjonatów lokalnej kuchni połączyło swoje siły, by zabrać Was w niezwykłą kulinarną podróż. Naszą wspólną trasę z lokalnymi potrawami rozpoczynamy od Europy, a następnie udajemy się do Ameryki Łacińskiej. Kolejnym miejscem, do którego się przenosimy, jest Azja. Na koniec, zgodnie z popularnym powiedzeniem „wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej”, trafiamy do Polski, do kraju naszych korzeni.
W naszym e-booku kulinarnym przedstawiamy przepisy dokładnie w takiej postaci, w jakiej przekazali je nam mieszkańcy krajów, których kuchnia stała się również naszą. Opisujemy ciekawostki kulinarne oraz rozmaite sposoby przygotowania potraw. Znajdziecie tu również liczne podpowiedzi od przewodnika zdradzające sekrety kuchni znane tylko miejscowym. Właśnie z tego powodu w e-booku zachowaliśmy część oryginalnych nazw produktów. Pokazujemy Wam dokładnie, jak odnaleźć oryginalne smaki. Oprócz tego podpowiadamy, jak zastąpić niektóre ze składników lub zmodyfikować dania. Na podstawie zawartych w e-booku przepisów może powstać znacznie więcej niż 80 potraw. Materiały dodatkowe pomogą Wam nie tylko lepiej zgłębić tajniki danego przepisu, ale również poznać samego przewodnika, który go dla Was przygotował. W przepisach celowo zachowaliśmy styl używany przez naszych przewodników. Być może niektórzy czytając będą mogli nawet usłyszeć ich treść w swoich głowach naszymi głosami.
Przygotowując potrawy z naszego e-booka przeniesiecie się nie tylko do wspomnień ze swoich niezapomnianych wypraw, ale rozpoczniecie wyśmienitą kulinarną przygodę. Wyruszcie z nami w niezwykłą podróż w 80 potraw dookoła świata!
Magdalena Kokotkiewicz
i Przewodnicy bez granic
PRZEWODNICY BEZ GRANIC
Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej
Kategoria Thema
Kategoria Thema
Kategoria Thema
Kategoria Thema
Temat
Temat
Status wydawniczy
Dostępność w handlu
cena brutto