Kontrast
Czcionka:
Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN
Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=10645771
Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=61734
Opis fizyczny
forma podstawowa
Forma produktu
szczegóły formy
słowny opis formy
zawartość podstawowa
zawartość dodatkowa
szerokość
wysokość
głębokość
ciężar
liczba stron całej zawartości
liczba numerowanych stron głównego tekstu
Opis bibliograficzny
autor
typ wydania
numer wydania
miejsce wydania
język publikacji
imprint
pełna nazwa wydawcy
data wydania
data upublicznienia metadanych
Opis marketingowy
Spis treści
Słowo wstępu - 11
Przedmowa - 13
Podziękowania - 15
Część 1: Co się stało z pszenicą, że zaczęła nam szkodzić? [2019] - 18
Część 2: Naukowo o tym, dlaczego powinniśmy unikać żywności skażonej glifosatem. [2020] - 44
Część 3: Chemia rolna, nadmiar mięsa i pszenicy, niedobór jodu i cynku – co jeszcze osłabia naszą odporność? [2021] - 84
Część 4: Dieta mięsna, czy roślinna – która jest zdrowsza dla człowieka? [2022] - 140
Część 5: Co jeść? - 180
Część 6: Żywność ekologiczna, czyli jaka? Artykuł gościnny dr inż Urszuli Sołtysiak - 206
Sylwetki prelegentów - 218
Bibliografia - 224
Tekst promocyjny
Książka, którą dla Państwa przygotowałam, to efekt wieloletniej pracy; nie tylko mojej, wielu naukowców, specjalistów – ale również Waszej. Skrzętnie notowałam nurtujące Państwa pytania i wątpliwe kwestie, z którymi mierzy się pacjent u różnych lekarzy.
To nie jest książka dla każdego.
Zdrowie to regularna praca, dyscyplina i świadomość konieczności zdobywania wiedzy na okrągło. Nie bez powodu tak ciężko je odzyskać, jeśli doprowadziliśmy do choroby: koszty odwrócenia szkodliwego procesu są wyższe, niż gdybyśmy podjęli (rzekomy) ból dyscypliny. Książka jest dla osób, które chociaż z jednego powodu zaczęły myśleć o poprawie zdrowia i podniesieniu swojego życia na wyższy poziom świadomości: to może być planowana ciąża, narodziny dziecka, cierpienie bliskiej osoby, depresja związana z nieznośną pracą, zakręt życiowy, przebyta choroba, trwająca choroba, niewesoła diagnoza, niechciane kilogramy, chroniczne zmęczenie, brak zrozumienia własnego stanu niechęci do życia czy dalszego rozwoju –powodów są dziesiątki. Nie jest to książka dla osób, które nie podejmą trudu zmiany odżywiania się, albo dla osób, którym łatwo przychodzi powiedzieć: „Ja nie mam na to czasu!”, „To jest zabawa dla młodych!”, „Kiedy ja mam to wszystko robić?”.
Co znajdziemy w książce?
Oprócz 4 rozdziałów zawierających blisko 100 pytań, które padły podczas 4 ostatnich edycji Forum Alergii w Łodzi (odbywających się od 2016 roku podczas targów naturaFOOD & beECO w hali EXPO), i w ślad za nimi idących odpowiedzi naukowców i lekarzy, znajdą Państwo 2 dodatkowe rozdziały. Jeden podsumowuje całą wiedzę o tym, co należy jeść dla osiągnięcia długofalowego zdrowia, czego należy unikać, jak układać listę zakupów, jak komponować zdrowy talerz; zawiera także dwie kontrowersje dotyczące pieczywa pełnoziarnistego i mleka krowiego – które uporczywie są nam polecane jako zdrowe. Drugi stanowi kompendium informacji na temat żywności ekologicznej z perspektywy eksperta w tym temacie.
Książka została wzbogacona również o 11 polecanych badań, które warto wykonać – a o których niekoniecznie dowiemy się w gabinecie lekarza rodzinnego – a także kilka bardzo ważnych pozycji książkowych z myślą o tych z Państwa, którym nasza wspólna praca nad książką dopiero otworzy oczy, niczym okno na świat, i zechcą wiedzieć znacznie więcej. W książce znajdą Państwo również liczne opracowania graficzne.
https://hipoalergiczni.pl/ksiazka-co-ci-szepcze-brzuch
Nota biograficzna
Autorka 20 wydań czasopisma HIPOALERGICZNI. Pisze o edukacji, zrównoważonym rozwoju, roli szczęścia w życiu człowieka, o dobrostanie zwierząt, permakulturze i wpływie organicznego stylu życia na zdrowie obecnych i przyszłych pokoleń. Od wielu lat jest jurorką w licznych konkursach skupionych na wyłanianiu produktów korzystnych dla zdrowia człowieka i bezpiecznych dla otoczenia. Jako wydawca niezależnych czasopism o charakterze medyczno-naukowym dostarcza Czytelnikom najświeższe doniesienia naukowe i wywiady z najlepszymi specjalistami.
Ukończyła Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, kierunek filologia angielska. Jest również absolwentką podyplomowego studium ekonomii i trzyletniego szkolenia z mediacji i negocjacji prowadzonego przez prof. Zbigniewa Nęckiego. Z zawodu publicystka i trenerka rozwoju osobistego. Przez 11 pierwszych lat pracy zawodowej – jako certyfikowany negocjator – prowadziła negocjacje kontraktów handlowych z kupcami największych sieci hipermarketów, po czym postanowiła zostać adwokatem konsumentów i dostarczać antidotum na nieetyczne praktyki reklamowe i agresywny marketing międzynarodowych koncernów. Wyróżniona w 2013 r. w wielkopolskiej edycji konkursu AS ODPOWIEDZIALNEGO BIZNESU. Organizuje debaty naukowe, plebiscyty ekologiczne i ma na koncie ponad 250 wystąpień publicznych poszerzających świadomość konsumencką w zakresie zdrowia i ekologii.
Więcej na: www.zanetageltz.pl
Gdzie zamówić:
https://butik.hipoalergiczni.pl/produkt/ksiazka-co-ci-szepcze-brzuch
Dodatkowy opis
cytat z recenzji
cytat z recenzji
cytat z recenzji
cytat z recenzji
Nakład
pierwszy nakład
BUTIK HIPOALERGICZNI
Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej
Kategoria Thema
Kategoria Thema
Temat
Temat
Status wydawniczy
Dostępność w handlu
cena brutto
stawka VAT