Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=10660594

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=21107

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online - szczegóły nieokreślone

szczegóły formy

EPUB

szczegóły formy

Mobi
Korzystanie z publikacji
nieograniczone
Zabezpieczenia
Cyfrowy znak wodny

Opis bibliograficzny

Tytuł
Pasta Queen
Podtytuł
Po prostu wspaniała książka kucharska. Ponad 100 przepisów i historii
Tytuł oryginału
The Pasta Queen
Twórca

autor

Nadia Caterina Munno

tłumacz

Urszula Ruzik-Kulińska
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Warszawa
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

WIELKA LITERA, spółka z o.o.

pełna nazwa wydawcy

WIELKA LITERA, spółka z o.o.

adres siedziby

ul. Wiertnicza 36
02-952 Warszawa

numer telefonu

e-mail

Data

data wydania

2024-05-15

data upublicznienia metadanych

2024-05-15

Opis marketingowy

Dodatkowy opis

opis pełny

Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni.



W mediach społecznościowych jej kulinarne poczynania śledzi prawie 8 milionów osób. Przepisy prezentowane są w krótkich nagraniach pełnych energii, humoru i niezwykle charyzmatycznych. Swoją przygodę zaczęła zaledwie 4 lata tem, szturmem zdobywając serca fanów. W międzyczasie wystąpiła w programach „Today” „The Drew Barrymore Show” oraz „Good Morning America”. Czasopisma „Entrepreneur” i „Social Media Week” uznały ją za „siłę z którą należy się liczyć w przestrzeni cyfrowej”.


Jej książka Pasta Queen to nie tylko zbiór przepisów na pyszne dania, ale prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Wśród wielu receptur czeka na Was ravioli z ricottą i skórką cytryny lub szpinakiem albo dynią piżmową i serem provolone. Fani gnocchi znajdą ziemniaczane kluseczki zapiekane z pomidorami, serem i bazylią; fusilli w śmietanowym sosie z brokułami, jarmużem i szpinakiem lub wegetariańską carbonarę ze smażoną cukinia, jajkiem, serem pecorino Romano i czarnym pieprzem. A jeżeli to nie wystarczy - spróbujcie gnocchetti sardi z cytryną, miętą i pistacjami lub paccheri z karczochami i pomidorami.



Autorka nie tylko dzieli się sekretami receptur, ale także inspiruje do eksperymentowania z kuchenną sztuką, poszukiwania i tworzenia własnych dań. Odkryjecie sekret przyrządzenia świeżego makaronu, klusek czy pierożków. Poznacie tradycyjne receptury na popisowe włoskie dania oraz posiłki, które Włosi znają od dzieciństwa. Dowiecie się jak dobierać najlepsze składniki od oliwy, mąki, przez zioła i przyprawy. Wszystkie przepisy zobrazowane są przepięknymi zdjęciami.

Dystrybutor/Dystrybutorzy

Wielka Litera

NIP PL9512351807
Dostępna u dystrybutora Tak
Status/dostępność

Status wydawniczy

Publikacja dostępna
Cena

cena brutto

63.99 PLN

stawka VAT

5 %