Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=10660604

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=21107

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online - szczegóły nieokreślone

szczegóły formy

EPUB

szczegóły formy

Mobi
Korzystanie z publikacji
nieograniczone
Zabezpieczenia
Cyfrowy znak wodny

Opis bibliograficzny

Tytuł
I gotowe!
Podtytuł
Proste, atrakcyjne, ekologiczne przepisy kuchni wege
Tytuł oryginału
You can cook this
Twórca

autor

Max LaManna

tłumacz

Agnieszka Kasprzyk
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Warszawa
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

WIELKA LITERA, spółka z o.o.

pełna nazwa wydawcy

WIELKA LITERA, spółka z o.o.

adres siedziby

ul. Wiertnicza 36
02-952 Warszawa

numer telefonu

e-mail

Data

data wydania

2024-04-10

data upublicznienia metadanych

2024-04-10

Opis marketingowy

Dodatkowy opis

opis pełny

Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews.


Jego najnowsza książka „I gotowe!” zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary.


W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak ragù z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, „butter chicken” z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone „skrzydełka” z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru.


Czy wiedzieliście, że 40% jedzenia marnuje się dlatego, że nie wykorzystujemy produktów, które już mamy w domu? Wiele z przepisów w tej książce bazuje na wykorzystaniu dodatków z poprzednio przygotowanych potraw lub ułatwia wykorzystanie „resztek” jak na przykład kremowa zupa z pora i pasternaku z chipsami z obierek z pasternaku, placuszki z fusów z kawy czy lody no-waste z mleka i płatków śniadaniowych z aromatem wanilii, cynamonu i mleczka kokosowego.


Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową.



Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.

Dystrybutor/Dystrybutorzy

Wielka Litera

NIP PL9512351807
Dostępna u dystrybutora Tak
Status/dostępność

Status wydawniczy

Publikacja dostępna
Cena

cena brutto

63.99 PLN

stawka VAT

5 %