Kontrast
Czcionka:
Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN
Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1441017
Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=881
Opis fizyczny
Skład produktu
publikacja
Forma
forma podstawowa
książka
Forma produktu
Książka w twardej oprawie
Zawartość
zawartość podstawowa
Tekst (do odczytu wzrokowego)
zawartość dodatkowa
Fotografie
Wymiary/waga
szerokość
215
mm
wysokość
265 mm
Liczba stron / czas trwania / wielkość pliku
liczba stron całej zawartości
80
Strony
Opis bibliograficzny
Tytuł
Atlas kulinarny – Rybne regionalia A culinary atlas – Regional Fish Dishes Kulinarischer Bildband – Regionale Fischgerichte
Twórca
autor
LGR Pojezierze Dobiegniewskie
Wydanie
typ wydania
Wydanie
numer wydania
3
miejsce wydania
Olsztyn
Język
język publikacji
polski
język publikacji
angielski
język publikacji
niemiecki
Wydawca
imprint
Pracownia Wydawnicza ELSET
pełna nazwa wydawcy
Data
data wydania
2016-06-03
data upublicznienia metadanych
2016-06-03
Opis marketingowy
Tekst promocyjny
Trójjęzyczny atlas, wydany z inicjatywy Lokalnej Grupy Działania „Mazurskie Morze" i Lokalnej Grupy Rybackiej „Pojezierze Dobiegniewskie", to podsumowanie kulinarnego spotkania wschodu z zachodem Polski – zdjęcia krajobrazów i zbiór przepisów na dania z ryb.
We wstępie książki napisano „Pomimo tego, że obszary działania naszych stowarzyszeń znajdują się na przeciwnych krańcach Polski, staramy skupiać się na tym co łączy, niż zastanawiać nad tym co dzieli. Przyroda, lasy, jeziora – a w jeziorach ryby!”. To jedno z podobieństw, które jednoczy obie grupy. Drugim jest paralelna historia. Zarówno dzisiejsze Mazury, jak i Ziemia Lubuska to tereny, zamieszkane głównie przez ludność napływową, zmieniającą się na przestrzeni wielu lat – szczególnie po 1945 roku – przez przesiedleńców, repatriantów i ich potomków. Mozaika kultur, doświadczeń, tradycji, rdzenni mieszkańcy stanowią mniejszość.
Projekt współpracy stowarzyszeń pozwolił na poznanie kuchni obu regionów będących tyglem kulinarnym tradycji polskich, kresowych, niemieckich i staropolskich. Ale to przecież ich dzisiejsze dziedzictwo kulinarne.
We wstępie książki napisano „Pomimo tego, że obszary działania naszych stowarzyszeń znajdują się na przeciwnych krańcach Polski, staramy skupiać się na tym co łączy, niż zastanawiać nad tym co dzieli. Przyroda, lasy, jeziora – a w jeziorach ryby!”. To jedno z podobieństw, które jednoczy obie grupy. Drugim jest paralelna historia. Zarówno dzisiejsze Mazury, jak i Ziemia Lubuska to tereny, zamieszkane głównie przez ludność napływową, zmieniającą się na przestrzeni wielu lat – szczególnie po 1945 roku – przez przesiedleńców, repatriantów i ich potomków. Mozaika kultur, doświadczeń, tradycji, rdzenni mieszkańcy stanowią mniejszość.
Projekt współpracy stowarzyszeń pozwolił na poznanie kuchni obu regionów będących tyglem kulinarnym tradycji polskich, kresowych, niemieckich i staropolskich. Ale to przecież ich dzisiejsze dziedzictwo kulinarne.
Nakład
pierwszy nakład
1000
Dystrybutor/Dystrybutorzy
LGR Pojezierze Dobiegniewskie
Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej
Inne, nie uwzględnione powyżej
Status/dostępność
Dostępność w handlu
nieokreślony
Cena
brak ceny
skontaktuj się z dostawcą