Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1441017

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=881

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

książka

Forma produktu

Książka w twardej oprawie
Zawartość

zawartość podstawowa

Tekst (do odczytu wzrokowego)

zawartość dodatkowa

Fotografie
Wymiary/waga

szerokość

215 mm

wysokość

265 mm
Liczba stron / czas trwania / wielkość pliku

liczba stron całej zawartości

80
Strony

Opis bibliograficzny

Tytuł
Atlas kulinarny – Rybne regionalia A culinary atlas – Regional Fish Dishes Kulinarischer Bildband – Regionale Fischgerichte
Twórca

autor

LGR Pojezierze Dobiegniewskie
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

3

miejsce wydania

Olsztyn
Język

język publikacji

polski

język publikacji

angielski

język publikacji

niemiecki
Wydawca

imprint

Pracownia Wydawnicza ELSET

pełna nazwa wydawcy

Data

data wydania

2016-06-03

data upublicznienia metadanych

2016-06-03

Opis marketingowy

Tekst promocyjny

Trójjęzyczny atlas, wydany z inicjatywy Lokalnej Grupy Działania „Mazurskie Morze" i Lokalnej Grupy Rybackiej „Pojezierze Dobiegniewskie", to podsumowanie kulinarnego spotkania wschodu z zachodem Polski – zdjęcia krajobrazów i zbiór przepisów na dania z ryb.
We wstępie książki napisano „Pomimo tego, że obszary działania naszych stowarzyszeń znajdują się na przeciwnych krańcach Polski, staramy skupiać się na tym co łączy, niż zastanawiać nad tym co dzieli. Przyroda, lasy, jeziora – a w jeziorach ryby!”. To jedno z podobieństw, które jednoczy obie grupy. Drugim jest paralelna historia. Zarówno dzisiejsze Mazury, jak i Ziemia Lubuska to tereny, zamieszkane głównie przez ludność napływową, zmieniającą się na przestrzeni wielu lat – szczególnie po 1945 roku – przez przesiedleńców, repatriantów i ich potomków. Mozaika kultur, doświadczeń, tradycji, rdzenni mieszkańcy stanowią mniejszość.
Projekt współpracy stowarzyszeń pozwolił na poznanie kuchni obu regionów będących tyglem kulinarnym tradycji polskich, kresowych, niemieckich i staropolskich. Ale to przecież ich dzisiejsze dziedzictwo kulinarne.

Nakład

pierwszy nakład

1000
Dystrybutor/Dystrybutorzy

LGR Pojezierze Dobiegniewskie

Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej

Inne, nie uwzględnione powyżej
Status/dostępność

Dostępność w handlu

nieokreślony
Cena

brak ceny

skontaktuj się z dostawcą