Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1449383

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=1176

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

książka

Forma produktu

Książka w twardej oprawie
Zawartość

zawartość podstawowa

Tekst (do odczytu wzrokowego)

zawartość dodatkowa

Fotografie
Wymiary/waga

szerokość

235 mm

wysokość

170 mm

głębokość

9 mm
Liczba stron / czas trwania / wielkość pliku

liczba stron całej zawartości

64
Strony

Opis bibliograficzny

Tytuł
Tradycja i nowoczesność
Podtytuł
książka kucharska wydana z okazji 100-lecia Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu
Tom
1
Twórca

współautor

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu

autor tekstu

Alicja Laskowska

inna rola

Justyna Wydrych

inny typ kierownictwa

Alicja Laskowska

autor zdjęć

Archiwum Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

autor zdjęć

Justyna Bedra-Ziółkowska, Mariola Bogusławska, Joanna Brzezicka-Bal, Beata Cwalina, Anna Czajkowska, Krystyna Kabańska, Jolanta Karaszewska, Sławomira Kernstein, Joanna Kornaszewska, Katarzyna Kurek, Alicja Laskowska, Maciej Laskowski, Katarzyna Okleja, Maria Ratajczyk, Katarzyna Rejewska-Markiewicz, Natalia Robaczewska, Anna Sarnowska, Teresa Śmigielska, Hanna Świrzyńska, Beata Stanulewicz, Rafał Szweda, Adriana Węsierska, Justyna Wydrych

autor projektu graficznego

Joanna Müller

autor okładki lub reprodukowanego dzieła

Mirosław Zając
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Kwidzyn
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

VEGA Studio Adv., Tomasz Müller

pełna nazwa wydawcy

Inna rola wydawnicza

na zlecenie

Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu
Data

data wydania

2020-03-24

data upublicznienia metadanych

2020-03-24

Opis marketingowy

Spis treści

Rolada drobiowa
Potrawka z królika z marchewką oprószaną
Drożdżowe różyczki
Ciasto jogurtowe z gruszkami
Paella z kurczakiem i wieprzowiną
Pizza rodzinna
Pierniki kruche
Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej
Kostka alpejska
Babeczki kokosowe
Sernik rosa
Miodownik
Zawijańce
Purée ziemniaczane z żółtym serem i ziołami
Praliny z malinowym nadzieniem
Babka wielkanocna
Krążki morelowe
Filet z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i serkiem mascarpone
Ciasto Shrek
Kurczak faszerowany
Sałatka z krewetkami
Rogaliki
Chlebek z ziarnami
Ciastka korzenne
Zupa dyniowa
Róże karnawałowe
Paszteciki
Sernik z brzoskwiniami
Jabłecznik z pianą

Dodatkowy opis

fragment

Przedmowa: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu to szkoła z tradycjami, a jednocześnie placówka, która otwarta jest na zmiany, nowoczesne technologie, innowacyjne projekty. Rok szkolny 2019/2020 jest szczególnym w jej historii, bowiem przypada w nim wyjątkowa uroczystość – 100-lecie istnienia. W 2010 r. przygotowaliśmy publikację, która prezentowała 90 lat funkcjonowania szkoły. Nadaliśmy jej tytuł: „Przeszłość zachowana w pamięci”. W roku jubileuszowym chcemy natomiast zaprezentować ostatnie 10 lat naszej pracy w różnorodnych sferach: dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej. Pragniemy pokazać, jakie podejmujemy przedsięwzięcia, realizujemy pomysły i projekty edukacyjne, jakie organizujemy konkursy, osiągamy sukcesy. To dzięki zaangażowaniu i kreatywności nauczycieli, pracowników szkoły, a także zdolnościom i otwartości uczniów możemy cieszyć się efektami naszej pracy.
Urozmaiceniem prezentacji naszych osiągnięć jest szereg przepisów kulinarnych, którymi chcielibyśmy się podzielić. Receptury są wykorzystywane przez nas w praktyce, możemy więc zagwarantować, że wykonane na ich podstawie potrawy będą smaczne i zdrowe.

Nakład

pierwszy nakład

500
Dystrybutor/Dystrybutorzy

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu

Dostępna u dystrybutora Tak

Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej

Encyklopedie, atlasy, słowniki, bibliografie i publikacje informacyjne

Kategoria Thema

4Z-PL-CD
Polska szkoła branżowa (zawodowa)

Kategoria Thema

WB
Gotowanie, kulinaria itd.

Kategoria Thema

WBA
Przepisy kulinarne i gotowanie

Kategoria Thema

WB
Gotowanie, kulinaria itd.

Kategoria Thema

WTM
Miejsca i ludzie (również albumy)
Status/dostępność

Dostępność w handlu

nieokreślony
Cena

brak ceny

skontaktuj się z dostawcą