Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1530540

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=3362

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

mapy, atlasy, globusy

Forma produktu

Mapa składana
Zawartość

zawartość podstawowa

Mapy i (lub) inna zawartość kartograficzna

zawartość dodatkowa

Ilustracje
Wymiary/waga

szerokość

113 mm

wysokość

240 mm

głębokość

2 mm

ciężar

42

Opis bibliograficzny

Tytuł
Warmia, Mazury, Powiśle
Podtytuł
dziedzictwo kulinarne : powiat bartoszycki, powiat kętrzyński, powiat lidzbarski, powiat nidzicki, powiat olsztyński, powiat szczycieński, Olsztyn /
Tytuł oryginału
Dziedzictwo kulinarne : powiat bartoszycki, powiat kętrzyński, powiat lidzbarski, powiat nidzicki, powiat olsztyński, powiat szczycieński, Olsztyn
Twórca

autor

Micka, Mariusz

autor map

Micka, Mariusz

autor prac wstępnych

Micka, Jakub

autor prac wstępnych

Micka, Paweł
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Staniszów
Język

język publikacji

polski

język oryginału

polski
Wydawca

imprint

JEL-KART, Wydawnictwo Kartograficzne

pełna nazwa wydawcy

Inna rola wydawnicza

we współpracy z

Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Data

data wydania

2020-08-17

data upublicznienia metadanych

2020-08-17

Opis marketingowy

Spis treści

Awers - Okładka, zdjęcia, opisy i dane adresowe miejsc, gdzie można skosztować specjałów kuchni regionalnej
Rewers - Mapa turystyczna w skali 1:250 000 środkowej części województwa warmińsko-mazurskiego (powiaty bartoszycki, kętrzyński, lidzbarski, nidzicki, olsztyński, Olsztyn) z naniesionymi obiektami wymienionymi na awersie i rysunkami największych atrakcji turystycznych

Tekst promocyjny

Znak „Dziedzictwo Kulinarne” pomoże Wam odnaleźć miejsca w całej Europie, w których można spróbować regionalnych specjałów. Na Warmii i Mazurach aktualnie 133 przedsiębiorstwa: rolnicy, przetwórcy i restauratorzy tworzy sieć, która ułatwia konsumentom dotarcie do regionalnej żywności. Głównym kryterium członkostwa w sieci jest korzystanie z lokalnych surowców w produkcji żywności i potraw, kultywowanie tradycji kulinarnych, promocja kulinarnego dziedzictwa regionu.

Nakład

pierwszy nakład

2100
Dystrybutor/Dystrybutorzy

Wydawnictwo Kartograficzne JEL-KART

NIP 6131366851
telefon 608594532
telefon 757557720
email jelkart@jelkart.pl
Dostępna u dystrybutora Tak

Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego

telefon 895219250
email dow@warmia.mazury.pl
Dostępna u dystrybutora Tak

Kategoria statystyczna Biblioteki Narodowej

Poradniki i przewodniki

Kategoria Thema

WTRM
Mapy turystyczne

Kategoria Thema

WTH
Przewodniki turystyczne

Kategoria Thema

WTHA
Przewodniki turystyczne – aktywny wypoczynek

Kategoria Thema

WTHD
Przewodniki turystyczne – turystyka kulinarna

Kategoria Thema

WTHF
Przewodniki turystyczne – wakacje z dziećmi, wakacje rodzinne

Kategoria Thema

WTHR
Przewodniki turystyczne – restauracje, kawiarnie, gospody, bary

Temat

Turystyka kulinarna

Temat

Warmia

Temat

Mazury

Temat

Pomorze Gdańskie

Temat

Geografia i nauki o Ziemi

Temat

Podróże i turystyka
Status/dostępność

Status wydawniczy

Publikacja dostępna

Dostępność w handlu

Publikacja dostępna
Cena

brak ceny

skontaktuj się z dostawcą

Opis powiązań

Dodatkowy identyfikator

numer rekordu Biblioteki Narodowej

b1000000798110