Kontrast
Czcionka:
Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN
Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1535178
Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=3586
Opis fizyczny
Skład produktu
publikacja
Forma
forma podstawowa
książka
Forma produktu
Broszura
Opis bibliograficzny
Tytuł
Rolnictwo ekologiczne – co rolnik powinien wiedzieć?
Twórca
autor
dr Sołtysiak Urszula
Wydanie
typ wydania
Wydanie
numer wydania
1
miejsce wydania
Minikowo
Język
język publikacji
polski
Wydawca
imprint
KUJAWSKO-POMORSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO w Minikowie
pełna nazwa wydawcy
KUJAWSKO-POMORSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO w Minikowie
adres siedziby
Minikowo 1
89-122 Minikowo
89-122 Minikowo
adres www
numer telefonu
Data
data wydania
2022-12-28
data upublicznienia metadanych
2022-12-28
Opis marketingowy
Spis treści
I. Jak powstał system rolnictwa ekologicznego
II. Podstawy prawne ekologicznej produkcji żuwności w UE - Rozporządzenie 2018/848
II.1. Regulacja obejmuje następujące grupy produktów
II.2. Kategorie działalności w rolnictwie ekologicznym
II.3. Podwykonawstwo
II.4. Warunki podziału gospodarstwa na jednostkę ekologiczną i nieekologiczną
II.5. Konwersja czyli przejście na rolnictwo ekologiczne
II.6. Dopuszczalne odstępstwa
II.7. Kontrola i certyfikacja
II.8. Środki zapobiegawcze i środki ostrożności
II.9. Znakowanie produktów ekologicznych. Logo produkcji ekologicznej UE.
III. Ustawa krajowa i system organizacyjny rolnictwa ekologicznego w Polsce
IV. Kryteria produkcji roślinnej i zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym
II. Podstawy prawne ekologicznej produkcji żuwności w UE - Rozporządzenie 2018/848
II.1. Regulacja obejmuje następujące grupy produktów
II.2. Kategorie działalności w rolnictwie ekologicznym
II.3. Podwykonawstwo
II.4. Warunki podziału gospodarstwa na jednostkę ekologiczną i nieekologiczną
II.5. Konwersja czyli przejście na rolnictwo ekologiczne
II.6. Dopuszczalne odstępstwa
II.7. Kontrola i certyfikacja
II.8. Środki zapobiegawcze i środki ostrożności
II.9. Znakowanie produktów ekologicznych. Logo produkcji ekologicznej UE.
III. Ustawa krajowa i system organizacyjny rolnictwa ekologicznego w Polsce
IV. Kryteria produkcji roślinnej i zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym