Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1813984

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=17150

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

książka

Forma produktu

Książka w miękkiej oprawie
Zawartość

zawartość podstawowa

Tekst (do odczytu wzrokowego)
Wymiary/waga

szerokość

148 mm

wysokość

210 mm

głębokość

25 mm
Liczba stron / czas trwania / wielkość pliku

liczba numerowanych stron głównego tekstu

424
Strony

Opis bibliograficzny

Tytuł
Kuchnia polska przez wieki
Twórca

autor

Tadeusz Böhm
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Wyszków
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

altmedia

pełna nazwa wydawcy

ALTMEDIA

adres siedziby

Gen. J. Sowińskiego 49/22
07-200 Wyszków

numer telefonu

e-mail

Data

data wydania

2017-07-10

data upublicznienia metadanych

2017-07-10

Opis marketingowy

Tekst promocyjny

WSTEP ........................................................................................ 5
1. Klimatyczno-srodowiskowe uwarunkowania wyzywienia
w Polsce ............................................................................... 12
2. Płody rolne, runo lesne, zwierzeta i ptactwo oraz ich
przetwarzanie ....................................................................... 19
3. Przechowywanie zywnosci .................................................. 48
4. Zioła, przyprawy i smaki w kuchni polskiej ........................ 56
5. Znani kucharze .................................................................... 87
6. Obyczaje spozywania posiłków ......................................... 108
7. Kultura jedzenia ................................................................. 176
8. Pomieszczenia kuchenne ................................................... 188
9. Potrawy swiateczne i postne .............................................. 201
10. Tradycje i potrawy mysliwskie .......................................... 234
11. Kuchnia wojskowa i harcerska .......................................... 250
12. Kuchnie turystyczne .......................................................... 266
13. Polskie specjalnosci i kuchnie regionalne ......................... 284
14. Trunki na polskim stole ..................................................... 312
15. Polska gastronomia ............................................................ 341
PODSUMOWANIE ................................................................. 354
SŁOWNIK POJEC KULINARNYCH .................................. 359
BIBLIOGRAFIA ..................................................................... 362
ANEKSY ................................................................................. 368
FOTOGRAFIE .................................................................. 385

Kategoria Thema

NH
Historia