Kontrast
Czcionka:
Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN
Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=1813984
Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=17150
Opis fizyczny
Skład produktu
publikacja
Forma
forma podstawowa
książka
Forma produktu
Książka w miękkiej oprawie
Zawartość
zawartość podstawowa
Tekst (do odczytu wzrokowego)
Wymiary/waga
szerokość
148
mm
wysokość
210 mm
głębokość
25
mm
Liczba stron / czas trwania / wielkość pliku
liczba numerowanych stron głównego tekstu
424
Strony
Opis bibliograficzny
Tytuł
Kuchnia polska przez wieki
Twórca
autor
Tadeusz Böhm
Wydanie
typ wydania
Wydanie
numer wydania
1
miejsce wydania
Wyszków
Język
język publikacji
polski
Wydawca
imprint
altmedia
pełna nazwa wydawcy
ALTMEDIA
adres siedziby
Gen. J. Sowińskiego 49/22
07-200 Wyszków
07-200 Wyszków
adres www
numer telefonu
Data
data wydania
2017-07-10
data upublicznienia metadanych
2017-07-10
Opis marketingowy
Tekst promocyjny
WSTEP ........................................................................................ 5
1. Klimatyczno-srodowiskowe uwarunkowania wyzywienia
w Polsce ............................................................................... 12
2. Płody rolne, runo lesne, zwierzeta i ptactwo oraz ich
przetwarzanie ....................................................................... 19
3. Przechowywanie zywnosci .................................................. 48
4. Zioła, przyprawy i smaki w kuchni polskiej ........................ 56
5. Znani kucharze .................................................................... 87
6. Obyczaje spozywania posiłków ......................................... 108
7. Kultura jedzenia ................................................................. 176
8. Pomieszczenia kuchenne ................................................... 188
9. Potrawy swiateczne i postne .............................................. 201
10. Tradycje i potrawy mysliwskie .......................................... 234
11. Kuchnia wojskowa i harcerska .......................................... 250
12. Kuchnie turystyczne .......................................................... 266
13. Polskie specjalnosci i kuchnie regionalne ......................... 284
14. Trunki na polskim stole ..................................................... 312
15. Polska gastronomia ............................................................ 341
PODSUMOWANIE ................................................................. 354
SŁOWNIK POJEC KULINARNYCH .................................. 359
BIBLIOGRAFIA ..................................................................... 362
ANEKSY ................................................................................. 368
FOTOGRAFIE .................................................................. 385
1. Klimatyczno-srodowiskowe uwarunkowania wyzywienia
w Polsce ............................................................................... 12
2. Płody rolne, runo lesne, zwierzeta i ptactwo oraz ich
przetwarzanie ....................................................................... 19
3. Przechowywanie zywnosci .................................................. 48
4. Zioła, przyprawy i smaki w kuchni polskiej ........................ 56
5. Znani kucharze .................................................................... 87
6. Obyczaje spozywania posiłków ......................................... 108
7. Kultura jedzenia ................................................................. 176
8. Pomieszczenia kuchenne ................................................... 188
9. Potrawy swiateczne i postne .............................................. 201
10. Tradycje i potrawy mysliwskie .......................................... 234
11. Kuchnia wojskowa i harcerska .......................................... 250
12. Kuchnie turystyczne .......................................................... 266
13. Polskie specjalnosci i kuchnie regionalne ......................... 284
14. Trunki na polskim stole ..................................................... 312
15. Polska gastronomia ............................................................ 341
PODSUMOWANIE ................................................................. 354
SŁOWNIK POJEC KULINARNYCH .................................. 359
BIBLIOGRAFIA ..................................................................... 362
ANEKSY ................................................................................. 368
FOTOGRAFIE .................................................................. 385
Kategoria Thema
NH
Historia