Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=4234773

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=2000000000

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online - szczegóły nieokreślone

szczegóły formy

EPUB

szczegóły formy

Mobi
Korzystanie z publikacji
nieograniczone
Zabezpieczenia
Cyfrowy znak wodny

Opis bibliograficzny

Tytuł
Kurkuma
Podtytuł
Uzdrawiająca moc
Twórca

autor

Agata Lewandowska

redaktor

Zofia Wydra

redaktor

Justyna Mrowiec

redaktor

Małgorzata Różycka

redaktor

Adelina Sandecka

redaktor

Tomasz Zajbt

redaktor

Marcin Fabijański
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Warszawa
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

RM

pełna nazwa wydawcy

Niebieskie rekordy
Data

data wydania

2024-01-08

data upublicznienia metadanych

2024-01-08

Opis marketingowy

Spis treści

Spis treści



  • Kurkuma w kuchni i kosmetyce


  • Kurkuma w kuchni i kosmetyce

  • Kurkumina – substancja biologicznie czynna

  • Właściwości prozdrowotne kurkuminy

  • Kurkumina a infekcje

  • Zdrowy przewód pokarmowy

  • Nie przesadzaj z lekami!

  • Układ krążenia i serce

  • Zapobieganie nowotworom

  • Cukrzyca i insulinooporność

  • Zdrowe stawy

  • Choroby autoimmunologiczne i alergie

  • Zdrowa skóra

  • Mózg i choroby neurodegeneracyjne

  • Prokreacja i ciąża

  • Kurkumina – środek na wszystko?

  • Kurkuma a dieta

  • Suplementy kurkuminy – czy są lepsze od jej naturalnej postaci?

  • Ile kurkuminy zażywać?

  • Kiedy nie stosować kurkuminy?

  • Jak używać kurkumy?

  • Przepisy

  • Napojei napary

  • Napar kurkumowy na zimę

  • Herbatka z kurkumą

  • Złote mleko – przepis podstawowy

  • Złote mleko z kokosową nutką

  • Lemoniada z kurkumą

  • Mieszanka przyprawowa do latte

  • Kurkumowe latte

  • Korzenne kakao z kurkumą

  • Koktajlei przekąski

  • Kokosowy pudding chia z kurkumą

  • Smoothie z kurkumą

  • Koktajl ze świeżą kurkumą

  • Jogurt z kurkumą i owocami

  • Koktajl z kurkumą i ananasem

  • Kurkumowylunch

  • Zupa indyjska

  • Curry z kurczakiem i bananem

  • Zupa krem z dyni z curry

  • Kalafior zapiekany w kurkumie i ziołach

  • Owsianka z kurkumą i brzoskwinią

  • Proste danie warzywne w mleku kokosowym

  • Tofu z curry

  • Ziemniaki pieczone z kurkumą

  • Żółty sos do ryżu z kurkumą

  • Wybrana bibliografia
  • Dodatkowy opis

    opis pełny

    Sproszkowane kłącze kurkumy powszechnie stosuje się jako przyprawę. Ale jest ona ceniona nie tylko ze względu na walory smakowe, zawarta w niej kurkumina ma bowiem wiele właściwości prozdrowotnych. Substancja ta wykazuje działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne (eliminuje wolne rodniki). Potrafi także zwalczać bakterie, wirusy i grzyby, a nawet wspierać organizm w walce z nowotworami. Bywa wykorzystywana jako wsparcie w leczeniu między innymi: cukrzycy, miażdżycy, astmy, chorób stawów i chorób autoimmunologicznych.


    W książce znajdują się także przepisy na proste dania z kurkumą, dzięki którym włączysz tę przyprawę na stałe do swojego menu.

    Dystrybutor/Dystrybutorzy

    Wydawnictwo RM

    NIP PL5251551705
    Dostępna u dystrybutora Tak
    Status/dostępność

    Status wydawniczy

    Publikacja dostępna
    Cena

    cena brutto

    29.99 PLN

    stawka VAT

    5 %