Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=4235563

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=2000000000

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online - szczegóły nieokreślone

szczegóły formy

EPUB

szczegóły formy

Mobi
Korzystanie z publikacji
nieograniczone
Zabezpieczenia
Cyfrowy znak wodny

Opis bibliograficzny

Tytuł
Wypieki dla diabetyków
Twórca

autor

Agata Lewandowska

redaktor

Anna Paczuska

redaktor

Irmina Wala-Pęgierska

redaktor

Anita Rejch

redaktor

Grażyna Jędrzejec

autor okładki lub reprodukowanego dzieła

Anna Jędrzejec

redaktor

Tomasz Zajbt

redaktor

Marcin Fabijański

redaktor

Justyna Mrowiec
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Warszawa
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

RM

pełna nazwa wydawcy

Niebieskie rekordy
Data

data wydania

2018-08-15

data upublicznienia metadanych

2018-08-15

Opis marketingowy

Spis treści


Wstęp


Prawidłowe żywienie w cukrzycy


Jak komponować jadłospis?


10 złotych zasad diabetyka


Składniki wypieków i ich zastosowanie


Pieczenie – praktyczne porady


Przepisy


Wypieki słodkie


Sernik jogurtowy


Śliwkowe crumble


Babeczki z czerwonej fasoli


Ciasto marchewkowe z kremem


Muffinki czekoladowe


Brownie z bobu


Francuski placek z truskawkami


Muffinki bananowe z borówkami


Torciki jaglane


Jabłka pod kokosową kruszonką


Sernik jaglany z brzoskwiniami


Babeczki serowo-bananowe


Minimuffinki z cukinią i orzechami


Sernik waniliowy


Babeczki owsiane


Błyskawiczny murzynek pełnoziarnisty


Clafoutis z jabłkami


Babka marchewkowa


Ciasto orkiszowe z buraczkami i marchewką


Ciasto jabłkowo-kokosowe z migdałami


Kakaowe babeczki z buraczkami


Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną


Korzenne babeczki


Sernik jabłkowy z borówkami


Truskawki zapiekane pod kruszonką


Tarta z cytrynowym kremem


Ciasto z cieciorki z pomarańczową nutą


Serniczki kokosowe na kruchym spodzie


Ciasto szpinakowe


Serniczki z morelami


Razowe ciasto z czereśniami


Sernik z bakaliami na ciepło


Muffiny z niespodzianką


Sernik migdałowy


Ciasto orkiszowe ze śliwkami


Truskawki zapiekane pod ciastem orkiszowym


Muffinki korzenne z marchewką


Suflet jabłkowy


Puszyste ciasto z malinami


Sernik bananowy


Muffinki bananowo-sezamowe


Ciasto „drożdżówka”


Ciasto migdałowo-czekoladowe


Czekoladowe ciasto z fasoli


Ciasto kolorowe


Aromatyczne ciasto orzechowe z jabłkiem


Sernik owocowy


Szpinakowe babeczki z nutą pomarańczy


Ciastka i batoniki


Ciastka z bakaliami


Razowe pieguski


Ciasteczka z bananów i płatków owsianych


Kruche ciastka z ciecierzycy


Ciastka fasolowe z migdałami


Ciastka korzenne z marchewką


Ciastka z fasoli z suszonymi śliwkami


Batoniki błonnikowe


Ciastka orzechowe z gorzką czekoladą


Ciastka czekoladowe z bobu


Ciastka orkiszowo-owsiane z orzechami


Ciastka sezamowe z ciecierzycy


Ciastka z moreli


Ciasteczka z mąki kokosowej


Ciasteczka z quinoa i suszonymi śliwkami


Ciastka kakaowe z fasoli


Batoniki z suszonymi morelami i migdałami


Ciastka bananowe ze słonecznikiem


Ciastka z sezamem


Batoniki owsiano-migdałowe


Ciasteczka kokosowe


Ciastka bananowo-orzechowe


Batoniki z quinoa


Kruche pierniczki z żurawiną


Morelowe ciasteczka z migdałami i czekoladą


Wypieki wytrawne


Tarta z botwinką


Pikantne ciasteczka z bobu


Babeczki ze szpinakiem i fetą


Paluszki serowe


Pizza owsiana z grillowaną cukinią


Placki gryczane z ziemniakami


Tarta z brokułami


Meksykańskie babeczki z ryżu


Pizza na spodzie z kalafiora


Bułki z niespodzianką


Pizza gryczana z warzywami


Pikantne ciasteczka z ciecierzycy


Chrupki ziołowe z sezamem


Placki orzechowe z marchewki


Babeczki z kaszy gryczanej


Pizza owsiana na sposób włoski


Tarta z porami, papryką i rozmarynem


Minipizze z bułek


Ziołowe krakersy


Pieczywo


Chleb żytni na zakwasie ze słonecznikiem i ziarnami lnu


Chleb codzienny z pestkami dyni


Chlebek owsiany z sezamem


Bułki otrębowe


Chleb bez mąki


Chleb z płatkami owsianymi na zakwasie


Szybkie bułeczki z suszonymi śliwkami


Bułki pełnoziarniste wysokobiałkowe


Bułeczki z makiem


Chleb ze słonecznikiem


Pełnoziarniste pity


Chleb z orzechami i żurawiną


Chleb żytnio-gryczany na zakwasie


Chleb jaglany z nasionami


Bułeczki śródziemnomorskie z fetą


Chleb wysokobiałkowy


Bułki z otrąb z sezamem


Pieczywo chrupkie z ziaren


Bułki słonecznikowo-ziołowe


Chleb czystoziarnisty


Chleb z cukinią


Chleb pszenno-żytni razowy


Ciasta bez pieczenia


Ciasto kokosowe z polewą czekoladową


Letni deser z truskawkami


Jogurtowiec


Łatwy sernik z galaretką


Sernik kokosowy z borówkami


Serniczki bananowe

Dodatkowy opis

opis pełny


Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.



Daj się skusić wyśmienitym ciastom kakaowym, spróbuj pikantnych ciasteczek z bobu, ciesz się delikatnością sernika kokosowego na zimno, przekonaj się, że upieczenie pysznego chleba na zakwasie wcale nie jest trudne! Przepisy Agaty Lewandowskiej to doskonała propozycja zarówno dla wielbicieli tradycyjnych wypieków, jak i osób lubiących poznawać nowe smaki - nie tylko dla diabetyków, ale wszystkich, którzy chcą odżywiać się zdrowo, zachować szczupłą sylwetkę, a jednocześnie cieszyć się słodyczą domowych wypieków.



W książce znajdziesz:



120 przepisów na wypieki słodkie i wytrawne, na ciepło i na zimno, a także na domowe pieczywo,



wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,



praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,



porady kulinarne dotyczące różnych rodzajów wypieków,



informacje dotyczące żywienia diabetyków.



Agata Lewandowska – dietetyczka, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książek Polska kuchnia bezglutenowa oraz Ciasta i desery dla diabetyków.

Dystrybutor/Dystrybutorzy

Wydawnictwo RM

NIP PL5251551705
Dostępna u dystrybutora Tak
Status/dostępność

Status wydawniczy

Publikacja dostępna
Cena

cena brutto

29.99 PLN

stawka VAT

5 %