Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=4236331

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=2000000000

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online - szczegóły nieokreślone

szczegóły formy

EPUB

szczegóły formy

Mobi
Korzystanie z publikacji
nieograniczone
Zabezpieczenia
Cyfrowy znak wodny

Opis bibliograficzny

Tytuł
Czosnek
Podtytuł
Uzdrawiająca moc
Twórca

autor

Agata Lewandowska

autor okładki lub reprodukowanego dzieła

Adelina Sandecka

redaktor

Barbara Ramza-Kołodziejczyk

redaktor

Magdalena Osica

redaktor

Agnieszka Adamiak

redaktor

Tomasz Zajbt

redaktor

Marcin Fabijański

redaktor

Justyna Mrowiec
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Warszawa
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

RM

pełna nazwa wydawcy

Niebieskie rekordy
Data

data wydania

2024-01-04

data upublicznienia metadanych

2024-01-04

Opis marketingowy

Spis treści

Czosnek jako przyprawa



  1. Zastosowanie czosnku w kuchni

  2. Jak wybierać, kupować i przechowywać czosnek?

  3. Jak pozbyć się zapachu czosnku?


  • Rodzaje czosnku

  • Czosnek jako żywnośćprozdrowotna

  • Jak nam może pomóc czosnek?

  • Właściwości prozdrowotne czarnego czosnku

  • Zażywanie czosnku

  • Przepisy

  • Syropy, napary, napoje

  • Na kanapki

  • Sałatki, zupy, warzywa

  • Czosnkowy obiad

  • Wybrana bibliografia
  • Dodatkowy opis

    opis pełny

    Czosnek jest chętnie stosowany w kuchni ze względu na smak i zapach dodające daniom ostrości oraz wyrazistości. Pitagoras nazywał go podobno królem wszystkich przypraw. Ale czosnek to także roślina lecznicza o cennych właściwościach prozdrowotnych. Ma działanie przeciwzapalne i wspomaga walkę z drobnoustrojami chorobotwórczymi, dlatego poleca się go przy przeziębieniach. Korzystnie wpływa na układ odpornościowy i florę jelitową. Wspiera zdrowie serca i naczyń krwionośnych, znajduje zastosowanie także w chorobach skóry i stawów. Dowiedz się, jak wykorzystać potencjał leczniczy i kulinarny tej przyprawy.


    Autorka, opisując korzyści ze stosowania czosnku, wszystkie informacje czerpała z badań naukowych. W książce znajdują się również przepisy na proste i smaczne dania z dodatkiem czosnku, dzięki którym na stałe włączysz go do swojego menu.

    Dystrybutor/Dystrybutorzy

    Wydawnictwo RM

    NIP PL5251551705
    Dostępna u dystrybutora Tak
    Status/dostępność

    Status wydawniczy

    Publikacja dostępna
    Cena

    cena brutto

    39.99 PLN

    stawka VAT

    5 %