Logotyp Unii Europejskiej

Kontrast

Czcionka:

Szczegółowa informacja o publikacji oznaczonej indntyfikatorem ISBN

Wszystkie metadane publikacji dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_onix.xml?record_id=5866578

Opisy wszystkich publikacji tego wydawcy dostępne są pod stabilnym adresem URL:
https://e-isbn.pl/IsbnWeb/record/export_publisher_onix.xml?publisherId=2000000000

Opis fizyczny

Skład produktu
publikacja
Forma

forma podstawowa

publikacja elektroniczna on-line

Forma produktu

Publikacja elektroniczna online - szczegóły nieokreślone

szczegóły formy

EPUB

szczegóły formy

Mobi
Korzystanie z publikacji
nieograniczone
Zabezpieczenia
Cyfrowy znak wodny

Opis bibliograficzny

Tytuł
Słodkie pieczone kasztany
Podtytuł
Toskańskie opowieści ze smakiem
Twórca

autor

Aleksandra Król-Seghi
Wydanie

typ wydania

Wydanie

numer wydania

1

miejsce wydania

Warszawa
Język

język publikacji

polski
Wydawca

imprint

Świat Książki

pełna nazwa wydawcy

Niebieskie rekordy
Data

data wydania

2012-09-05

data upublicznienia metadanych

2012-09-05

Opis marketingowy

Dodatkowy opis

opis pełny

Wielu z nas marzy się Toskania: wspaniały, ciepły klimat, niezapomniane krajobrazy i spokojne, małe miasteczka, w których czas jakby się zatrzymał. Kto pojedzie tam choć raz, będzie chciał powracać i odkrywać coraz głębsze zakamarki tej krainy.

Autorka książki mieszka w Toskanii od czternastu lat. Zatrzymała ją miłość, tu założyła rodzinę i osiedliła się na stałe.

W przeciwieństwie do klasycznych przewodników, w tej książki znajdziesz barwne opowieści z życia autorki, jej obserwacje i doświadczenia, o tym, jak wygląda codzienność w tym regionie, jak obchodzi się różne święta i uroczystości i co się wtedy jada. A do tego wiele przepisów na ulubione potrawy i mnóstwo kolorowych zdjęć.

Aleksandra Seghi - absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od wielu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książki Smaki Toskanii oraz trzech blogów: Moja Toskania, Smaki Toskanii, Toskańskie wakacje. Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Pisze artykuły dla portali: Cooklet oraz Bobyy. Współpracuje ze stroną Student-gotuje.pl oraz gazetą "W piekarni. W cukierni". Na co dzień mama małej Julii.

Dystrybutor/Dystrybutorzy

Świat Książki

NIP PL5252534318
Dostępna u dystrybutora Nie
Status/dostępność

Status wydawniczy

Publikacja niedostępna (out-of-print)
Cena

cena brutto

27.9 PLN

stawka VAT

5 %